ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο καθαρισμός αποτελεί βασική περιποίηση για όλα τα δέρματα. Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος, απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα (μαύρα στίγματα), αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και απολεπίζει. Με τον καθαρισμό εξισορροπούνται οι εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων.
Στην IASSIS COSMETIC οι επιλογές των μεθόδων καθαρισμού είναι πολλές. Όποια κι αν επιλεγεί, επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς τραυματισμούς, κοκκινίλες και χωρίς κανένα κίνδυνο επιμολύνσεων. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και το δέρμα λάμπει κυριολεκτικά καθώς απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά απο τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΘΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται, στην αισθητική, η διαδικασία κατά την οποία στοχεύουμε να απομακρύνουμε, από το δέρμα το σμήγμα και τους ρύπους. Αυτό το επιτυγχάνουμε με τη συνέργεια εξειδικευμένων προϊόντων και μηχανημάτων αισθητικής.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι το σμήγμα. Βασικοί αίτια που προκαλούν διαταραχή στην έκκριση του σμήγματος είναι κάποια ορμονικά προβλήματα, το στρες, η κακή διατροφή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι κλιματολογικές συνθήκες.
Ο βαθύς καθαρισμός λοιπόν απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα από την κερατίνη στοιβάδα και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντάς την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, χημικά peelings αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης. Όταν οι πόροι είναι μπλοκαρισμένοι με σμήγμα χάνεται ένας βασικός δρόμος από τον οποίο περνάνε οι θρεπτικές ουσίες των καλλυντικών προς το βάθος της επιδερμίδας για να δράσουν, επομένως δεν δρουν σε βάθος τα καλλυντικά προϊόντα όσο δραστικά και αν είναι. Ουσιαστικά αυξάνει τη διαπερατότητα της επιδερμίδας χαρίζοντάς της βέλτιστη ικανότητα απορρόφησης των δραστικών ουσιών. Επίσης, όταν, στο πρόσωπο συσσωρεύεται σμήγμα και νέκρα κύτταρα τότε αυτό γίνεται θαμπό, ανάγλυφο και είναι πιο ευάλωτο σε μολύνσεις και δερματοπάθειες. Τέλος συμβάλλει στο να μπορούμε να ελέγξουμε στην δια δερμική απώλεια υγρασίας, που είναι βασικό παράγοντας αφυδάτωσης και ένας από τα βασικά αίτια που προκαλούν γήρανση.
Μετά τον βαθύ καθαρισμό το δέρμα αναπνέει, ξεμπλοκάρει, αυξάνεται η μεταβολική του δραστηριότητα, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε θεραπεία ενυδατική, αντιοξειδωτική, ενισχυτική της άμυνας του δέρματος και αυτή να δράσει στο διπλάσιο. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό ο βαθύς καθαρισμός να προηγείται πριν από οποιαδήποτε κοσμητική και επεμβατική θεραπεία, όταν είναι απαραίτητο, διότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Ο καθαρισμός απευθύνεται και σε άντρες και σε γυναίκες και δεν έχει ηλικία ενώ λειτουργεί βοηθητικά ιδιαίτερα τους εφήβους που παρουσιάζουν ακμή σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή από τον δερματολόγο.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
Κατά μέσο όρο ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά. Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις που ο βαθύς καθαρισμός συνίσταται σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα, όταν αυτό το κρίνει απαραίτητο η αισθητικός στα πλαίσια κάποιας θεραπείας. Εποχιακά είναι απόλυτα απαραίτητος πριν αλλά κυρίως μετά το καλοκαίρι.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Ναι μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις καθημερινές του συνήθειες αν και πρέπει να ακολουθήσει κάποιες οδηγίες της αισθητικού του όπως είναι :
μετά από ένα καθαρισμό καλό θα ήταν να αποφύγει το μακιγιάζ για 24ώρες ούτε να δεχτεί ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser).
αντενδείκνυται η χρήση προϊόντων με οξέα φρούτων
να αποφεύγετε η σωματική άσκηση, με έντονη αφίδρωση, για τουλάχιστον 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση μπορεί να μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα.
ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται και την ανάλογη θεραπεία στο σπίτι με τα κατάλληλα προϊόντα όπως καθαριστικά, ενυδατική, αντηλιακή, ένα ήπιο πίλινγκ που θα προτείνει η αισθητικός ανάλογα με τις ανάγκες και τον κάθε τύπο δέρματος.
Το πιο πιθανό μετά τον καθαρισμό είναι να δημιουργηθεί μια υπεραιμία στο πρόσωπο λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή.

ΣΤΟ IASSIS COSMETIC EXETE ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Ναι έχουμε εξιδεικευμένα πρωτόκολλα διαφορετικά για κάθε τύπο δέρματος στον βαθύ καθαρισμό. Διαθέτουμε δηλαδή Taylor made καθαρισμούς. Ουσιαστικά καταφέρνουμε να φροντίσουμε τις εξειδικευμένες ανάγκες τις επιδερμίδας ήδη από τον καθαρισμό. Επίσης συνδυάζουμε το βαθύ καθαρισμό με δερμοαποξεση και το fractional laser.

Τότα Λαγοπόδη
Αισθητικός Κοσμητολόγος
IASSIS Cosmetic